Početna Gradske teme Disciplinske mere protiv radnika “Čistoće” koji je snimao usnulog mladića na Keju

Disciplinske mere protiv radnika “Čistoće” koji je snimao usnulog mladića na Keju

0

Protiv radnika JKP „Čistoća“ koji je snimao mladića koji spava na Keju žrtava racije pokrenute su disciplinske mere.

Proteklog vikenda na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem radnik JKP „Čistoća“, vozeći mašinu za pranje asfalta, prolazi pored mladića koji leži na Keju žrtava racije, verovatno u alkoholisanom stanju. Radnik komentariše čitav slučaj i odlazi dalje. Dan kasnije se pojavio još jedan sličan snimak, kada, čini se, isti radnik na drugom mestu na Keju nailazi na još jednog mladića koji spava na zidiću. Prvi snimak još uvek je moguće pogledati na pojedinim profilima, ali je drugi ubrzo obrisan.

Ovaj slučaj izazvao je brojne komentare, među kojima je bilo i onih duhovitih, ali i onih osuđujućih. Građani su osuđivali i ponašanje mladića koji je spavao na Keju, ali i radnika što nije stao i pomogao čoveku.

Sada se oglasilo preduzeće u kojem je ovaj radnik zaposlen. Kako kažu, radnik je postupao samostalno, bez znanja rukovodilaca i bez odobrenja da se takvi snimci dele i plasiraju na društvene mreže.

– Kako je, prevashodno, trebalo da stane i proveri stanje u kojem se čovek nalazi, te pozove pomoć ukoliko je potrebno, protiv njega će biti pokrenute disciplinske mere. Svojim postupkom doveo je u pitanje imidž i sliku koju JKP „Čistoća“ neguje decenijama – kažu u ovom preduzeću.

Dodaju da je u toku interna istraga kako bi bilo utvrđeno na koji način su pomenuti privatni snimci, uopšte dospeli u javnost.

– Naše preduzeće se ponosi vrednim, savesnim i odgovornim radnicima na terenu i preduzećemo sve neophodne mere da se ovakvi istupi više ne ponavljaju – napominju u „Čistoći“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Ukrivo (@nsukrivo)

Izvor: novisad.com
Foto: Printscreen / Instagram