Početna Gradske teme Do sredine oktobra uređivanje Rokovog potoka

Do sredine oktobra uređivanje Rokovog potoka

petrovaradin

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će do sredine oktobra biti završeni planirani radovi na uređenju korita Rokovog potoka u Petrovaradinu, čime će biti rešen veliki problem stanovnika tog naselja, posebno u vreme obilnih padavina.

Radove na saniranju i uređenju obala tog vodotoka izvodi Vodoprivredno preduzeće ‘Šajkaška’, a finansira grad Novi Sad“, rekao je Vučević novinarima prilikom posete gradilištu.

On je precizirao da se trenutno uređuje ukupno 25 metara obala jedne od najkritičnijih tačaka u Petrovaradinu, kada su velike padavine.

Ovi radovi su od velikog značaja za domaćinstva u neposrednoj blizini Rokovog potoka“, istakao je gradonačelnik, napominjući da su domaćinstva u neposrednom okruženju bila itekako ugrožena od bujice, ne samo 2014. godine, nego i prethodnih godina.

On je podsetio da je, do ove lokacije gde su radovi u toku, Rokov potok bio uređen do 2008. godine, napominjući da od tada na tom vodotoku ništa nije rađeno.

Vučević je najavio da će u narednom period biti nastavljeni radovi na uređivanju korita tog vodotoka kroz čitav Petrovaradin.

Gradonačelnik je sa saradnicima posetio i domaćinstvo porodice Peričin u Petrovaradinu, koja je inicirala radove na uređenju vodotoka u neposrednoj blizini kuće.

Autor: Tanjug
Foto: RTV