Početna Gradske teme Dodatno glasanje za fruškogorske bizone – Đuka, iako favorit, mora u drugi...

Dodatno glasanje za fruškogorske bizone – Đuka, iako favorit, mora u drugi krug

0

Glasanje za imena bizona je završeno i izabrana su tri ženska imena, dok se za još jednu ženku i mužjaka glasanje nastavlja.

Iako je od početka glasanja ubedljivo najviše glasova, 11 puta više od drugoplasiranog imena Srba, imalo ime Đuka, jedini muški bizon još uvek nije dobio ime.

Naime, izabrana su imena za tri ženke: Fruška, Ninja i Mila, a za još jedno žensko i muško ime u užem izboru su po tri nadimka sa najviše glasova. To su Nada, Cveta, Srba, Đuka i Lala Ferdinand, tako da se glasanje nastavlja do ponedeljka, 9. maja, na web portalima medija, kao i lajkom na fotografiju sa imenom na FB profilu JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. maja, a potom sledi i ispuštanje bizona u veći ograđen i obezbeđen prostor gde će nastaviti da uživaju pored jelena, na zadovoljstvo svih posetilaca i ljubitelja prirode, kažu u JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Podsetimo, NP „Fruška gora“ pozvao je 20. aprila građane da na njihovoj stranici na Fejsbuku, u komentarima, odaberu ime za jedinke bizona, a ono što se od samog početka bilo upadljivo jeste da najviše glasova za ima nadimak Đuka. Da li će to ime i poneti jedini mužjak, saznaćemo u utorak.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay