Početna Gradske teme Dodeljeno 30 miliona dinara za samozapošljavanje 100 Novosađana

Dodeljeno 30 miliona dinara za samozapošljavanje 100 Novosađana

Novosađanima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koji su, na osnovu javnog poziva, dobili subvencije za samozapošljavanje u 2021. godine dodeljeni su ugovori u Gradskoj kući. Na ovaj način 100 Novosađana dobilo je ukupno 30 miliona dinara bespovratne pomoći za samozapošljavanje.

Nataša Miodragović, koja je dobila subvencije od Grada za umetničko stvaralaštvo, zahvalila se u ime svih na podršci.

– Hvala što verujete da mali preduzetnici mogu da naprave veliku razliku. Nadam se da ćemo opravdati poverenje i da će uvek mali korak biti podržan i prepoznat kao važan za razvoj grada – poručila je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svima na hrabrosti i na tome što su se odlučili da u izazovnim vremenima krenu svojim putem i da žive od svog znanja i veština.

– Verujte u sebe, nemojte odustajati, jer ako vi budete dobro radili, mi ćemo sledeće godine još više moći da izdvojimo u ove svrhe. Iz poreza finansiramo kulturu, sport, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, gradimo vrtiće, škole i mostove. Svi zajedno doprinosimo budžetu iz kojeg se realizuju kapitalni projekti. Dobar znak je što se sve više ljudi javlja na ove pozive, a mi ćemo se truditi da obezbedimo dovoljno novca za sve. Treba samo zasukati rukave, raditi i rezultati će doći. Dovodićemo velike kompanije, ali paralelno ćemo ulagati u porodične biznise, mikro i srednja preduzeća. Ovo je naš grad i svaki dobar rezultat je pobeda svih Novosađana, i treba da se jedni drugima nađemo i pomognemo, da funkcionišemo kao velika porodica – zaključio je Vučević.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay