Početna Gradske teme “Dođi, vidi i studiraj” u subotu na FTN-u i PMF-u

“Dođi, vidi i studiraj” u subotu na FTN-u i PMF-u

ftn

Na Fakultetu tehničkih nauka i na Prirodno-matematičkom fakultetu sutra, 22. oktobra, održava se manifestacija “Dođi, vidi, studiraj”. U okviru ove jedinstvene manifestacije maturanti i budući studenti imaće priliku da posete laboratorije, istraživačke kabinete, učestvuju u radionicama i naučnim eksperimentima, popiju kafu sa akademcima i poslušaju naučno-popularno predavanje.

Prema rečima stručne saradnice za odnose sa javnošću FTN-a Bojane Bokan, ove godine će na Fakultetu tehničkih nauka maturanti moći da se takmiče u pravljenju mostova od špageta koje organizuje Departman za građevinarstvo i geodeziju.

– Ovo takmičenje je inače veoma popularno na Univerzitetima širom Evrope i naši studenti građevinarstva svake godine uzimaju učešće i osvajaju značajna mesta. Takođe, sve je dostupnije učenje na daljinu, pa će maturanti moći da se upoznaju sa tehnologijom “moodle” u Ellab laboratoriji za učenje na daljinu Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment – ističe Bokan i dodaje da je za sve maturante obezbeđena kafa sa profesorima, asistentima, istraživačima i studentima koja se pokazala kao veoma ekikasna jer maturanti u neformalnom druženju dobijaju sve potrebne informacije o upisu, prijemnom ispitu i studentskom životu od svojih budućih kolega.

Na Prirodno – matematičkom fakultetu za maturante se priprema naučno – popularno predavanje, a takođe će biti predstavljena zanimanja koja su perspektivna i kojima diplomirani studenti mogu da se bave nakon završetka studija. U holu Plave zgrade biće postavljene radionice iz biologije, ekologije, hemije, biohemije, zaštite životne sredina, geografije, fizike, matematike i informatike, a biće organizovana i šetnja po laboratorijama i istraživačkim kabinetima.

Program traje od 11 do 14 časova. Manifestaciju “Otvoreni dan” tradicionalno organizuju fakulteti Univerziteta u Novom Sadu kako bi maturanti, a budući studenti imali priliku da se na vreme upoznaju sa studentskim životom.

Autor: 021.rs