Početna Gradske teme Dom zdravlja na Adicama gotov do januara 2022.

Dom zdravlja na Adicama gotov do januara 2022.

0

Oko 17.000 Novosađana od sledeće godine moći će da se leči u novom objektu Doma zdravlja u naselju Adice, koji je u tom delu grada trenutno pri kraju izgradnje prve faze. Kraj svih radova očekuje se u januaru 2022. godine.

Prilikom obilaska radova, koji se uveliko privode kraju, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je tempo izgradnje dobar, posebno uzimajući u obzir da se ovaj objekat gradi u vreme pandemije korona virusa, što, naglasio je, nije mnogo usporilo dinamiku radova.

Ovo nije samo investicija u neki građevinski objekat, već je u pitanju investicija u zdravlje građana. Adice će po prvi put dobiti jedan objekat koji zaslužuju da imaju i da budu tretirani kao ravnopravni deo grada. Posebno sam zadovoljan što sam čuo da je predviđen prostor za solarne panele i zeleni krov, odnosno zelenu terasu – rekao je on.

Vrednost ove investicije je 230 miliona dinara, a finansira se iz budžeta grada.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat rekao je da će taj objekat dugo godina zadovoljavati sve potrebe sugrađana.

Na ovaj način je pokazano koliko grad ide nekoliko koraka ispred onoga što stvarno treba građanima Novog Sada. Primer toga je i ovaj objekat koji je za 30 odsto veći od onoga koliko bi sada trebalo – naveo je Bojat.

Govoreći o ostalim Domovima zdravlja Vučević je istakao da je u narednom periodu ključno završiti onaj na Limanu 4.

Potpuno ga rekonstruišemo posle više od 40 godina uz pomoć Vlade Srbije. Ta investicija iznosi više od 600 miliona dinara. Nakon toga pripremamo projekat rekonstrukcije Doma zdravlja na Novom naselju koji je pod najvećim pritiskom od početka epidemije kao kovid centar – dodao je Vučević.

Dodao je i da je u planu i izgradnja objekta na Vidovdanskom naselju u Novom Sadu koji će, po kapacitetu, biti sličan Domu zdravlja na Adicama.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay