Početna Gradske teme Dom zdravlja “Novi Sad” dobio moderan ultrazvučni aparat

Dom zdravlja “Novi Sad” dobio moderan ultrazvučni aparat

DSC_5481psс

Dom zdravlja “Novi Sad”, na Limanu dobio je danas novi ginekološki ultrazvučni aparat, za koji je Grad Novi Sad iz budžeta izdvojio blizu 6 miliona dinara.

Prof. dr Zoltan Horvat je istakao da će ovaj savremeni ultrazvučni aparat marke “Samsung Medison” pružiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i omogućiti efikasniji pregled pacijentkinja.

“Nabavili smo izuzetno kvalitetan aparat koji će unaprediti preglede žena i trudnica, jer služi za prevenciju ginekoloških problema kao i za praćenje trudnoće, i praćenje razvitka ploda. Ultrazvučni aparat ima širok spektar dijagnostičkih mogućnosti, memoriju koja daje mogućnost upoređivanja rezultata što je veoma značajno kod pregleda trudnica. Novi Sad i Dom zdravlja su ponosni što poseduju takav aparat, a u toku je i nabavka još jedne 4D sonde. Kako bismo unapredili službu, vrlo lako smo se dogovorili o narednim potrebama Doma zdravlja Novi Sad, a reč je o nabavci ultrazvučnog aparata za potrebe kardiologije, prevashodno dečje kardiologije, i jednog ultrazvučnog aparata za preglede abdomena sa posebnim dodatkom za preglede krvnih sudova vrata i ekstremiteta. Uprava za zdravstvo Grada Novog Sada će sigurno učiniti sve kako bi se zanovila oprema, a buduća saradnja će se nastaviti kroz renoviranje Doma zdravlja na Novom naselju. Takođe, u toku su i dogovori o otvaranju punkta Hitne pomoći u Sremskim Karlovcima”, rekao je prof. dr Zoltan Horvat i dodao da će ultrazvučni aparat koji je do sada korišćen u limanskom Domu zdravlja, a i dalje je vrlo kvalitetan, biti ustupljen Domu zdravlja u Futogu.

ginekoloski aparat

Direktor Doma zdravlja “Novi Sad” dr Veselin Bojat zahvalio se Upravi za zdravstvo na brizi i pomoći koju pruža toj ustanovi.

“Ovaj UZ aparat spada u grupu najsavremenijih aparata koji se trenutno nalaze u Novom Sadu, a na njemu će se obavljati oko 150 pregleda nedeljno, što znači da će oko 600 žena biti detaljno pregledano na mesečnom nivou. Kod njega postoji mogućnost komparacije svih nalaza što omogućava praćenje cele trudnoće, utvrđivanje napretka ili eventualnih odstupanja od normale što daje mogućnost blagovremene reakcije”, rekao je dr Veselin Bojat.

Autor: NsHronika