Početna Gradske teme Druga Cvetna pijaca u petak i subotu na platou kod Spensa

Druga Cvetna pijaca u petak i subotu na platou kod Spensa

0

Druga prolećna Cvetna pijaca, a u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, održaće se ovog petka i subote na platou kod Spensa.

Cilj cvetnih pijaca je promocija malih proizvođača, koji imaju priliku da predstave svoje proizvode našim sugrađanima.

“Kroz ovakav vid promocije različitih profila izlagača i proizvođača, omogućavamo da unaprede svoju ponudu, plasiraju svoje proizvode, ostvare poslovnu saradnju sa ostalim proizvođačima i da promovišu svoju delatnost”, kažu u Pokretu gorana Novog Sada.

Cvetne pijace podrazumevaju izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izlagače umetničkih zanata. Ovog vikenda će se predstaviti oko 76 proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, 13 proizvođača meda i hrane i nekoliko izlagača umetničkih zanata.

“Naši izlagači su pripremili raznovrsnu ponudu sezonskog cveća, sadnica četinara i lišćara, kaktusa, perena, opreme za sadnju i baštu, nešto zdravo i slatko i slano, tako da vas pozivamo da nas posetite i pronađete nešto za sebe i svoje najmilije. Takođe, u subotu će se održati i radionica ‘Sasvim prirodna subota’ za naše najmlađe sugrađane Goroljube i sve one koji to žele da postanu, sa početkom u 10.30 časova. Program ‘Sasvim prirodna subota’ je započet u septembru 2017. godine i radionice se održavaju tokom školske godine, subotom, na različitim zelenim lokacijama u gradu”, dodaju u Pokretu gorana Novog Sada.

Naredna “Cvetna pijaca” planirana je već 19. i 20. aprila.

Izvor: 021
Foto: Pixabay