Početna Gradske teme Druga rata poreza na imovinu dospeva 16. maja

Druga rata poreza na imovinu dospeva 16. maja

0

Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu u ponedeljak, 16. maja.

– Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, zajedno doprinosimo bržem i kvalitetnijem razvoju našeg Grada – saopštila je Gradska poreska uprava Grada Novog Sada.

Iz Narodne banke Srbije navode da se dina karticom porez može platiti bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija. Ističu da ovom karticom, bez provizije, na šalterima Uprave za trezor mogu da se plate i porez na dohodak građana, promet motornih vozila, zatim porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se, uz niske provizije, mogu platiti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, dakle onima koji imaju podračune u Upravi za trezor. Takođe i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, što znači da se na ovaj način mogu platiti računi za struju, računi Infostana u Beogradu, Informatike u Novom Sadu, Telekoma i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica, navode iz NBS, može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građani imaju račun.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay