Početna Gradske teme Druga tura subvencija za kupovinu bicikala: Grad Novi Sad traži udruženje da...

Druga tura subvencija za kupovinu bicikala: Grad Novi Sad traži udruženje da podeli još novca

Grad Novi Sad ponovo traži udruženje koje će Novosađanima podeliti subvencije za kupovinu bicikala u drugoj turi dodele sredstava.

Konkurs je objavljen u Dnevniku, a dostupan je i na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Namenjen je isključivo udruženjima građana koja će dodeliti subvencije, a ne građanima koji žele subvenciju.

Posao podele subvencija u prvom navratu dobila je Novosadska biciklistička inicijativa, a za to će biti plaćena do milion dinara.

Ukupna dodatna sredstva koja Gradska uprava za zaštitu životne sredine obezbeđuje u drugom krugu dodele subvencija su 10 miliona dinara, od čega se sredstva do devet miliona mogu koristiti isključivo za pružanje podrške građanima za nabavku bicikla, dok se se deo sredstava u iznosu do milion dinara može koristiti za troškove udruženja za realizaciju programskih aktivnosti.

Pravo učešća imaju sva udruženja sa sedištem u Novom Sadu, registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. Može se prijaviti i više udruženja zajednički, ukoliko ispunjavaju uslove.

Odabrano udruženje biće u obavezi da pre zaključenja ugovora s Gradom dostavi broj posebnog namenskog računa kod Uprave za trezor i da u roku od pet dana od dana zaključenja ugovora dostavi menicu.

Prijava se dostavlja na obrascu koji je na sajtu gradske uprave. Udruženja mogu da dostave u druge reference o, na primer, promociji biciklizma ili urađenih projekata zaštite životne sredine.

Prijave se podnose na adresu Gradske uprave, u Rumenačku 110a. Rok za podnošenje prijave je 20 dana od četvrtka.

U prethodnom krugu dodele subvencija udruženju koje je izabrano za podelu bilo je na raspolaganju dva miliona dinara manje za dodelu građanima.

Prijava građana za dodelu subvencija u prvoj turi je počela u petak.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay