Početna Gradske teme Drugi ArtLink festival mladih talenata

Drugi ArtLink festival mladih talenata

0

art-link-festival

Fokus drugog ArtLink festivala mladih talenata, koji će biti održan od 29. septembra do 11. oktobra u Beogradu i Novom Sadu, je razvoj kulturne saradnje između Srbije i zapadnog Balkana i država Višegradske grupe – Češke, Slovačke Mađarske i Poljske.

“Balkan – Višegrad kulturni most”, uz podršku Međunarodnog višegradskog fonda, ima za cilj da uspostavi “infrastrukturu” partnerstva za kontinuiranu saradnju renomiranih institucija i pojedinaca iz nekoliko zemalja Višegradske grupe i umetnika i menadžera u izvođačkoj umetnosti na Balkanu i to kroz nastupe, treninge i edukaciju umetnika, kao i u oblasti kulturnog menadžmenta.

Kao prvi konkretan rezultat te saradnje, publika ArtLink Festivala mladih talenata 2015. imaće priliku da čuje ansamble i umetnike iz Višegradskih zemalja, uključujući Kvartet Epoque, Ansambl Janoška, violinistkinju Mariju Makovsku i pijanistu Zoltana Fejervarija, prenosi Tanjug.

Ti umetnici će, takođe, podeliti svoja umetnička znanja sa mladim muzičarima iz Srbije i regiona zapadnog Balkana kroz ArtLinkove poznate radionice i majstorske kurseve.

Koncerti će biti održani na više lokacija: u Skupštini grada Beograda, Kolarčevoj zadužbini, Madlenianumu, Galeriji fresaka, Kulturnom centru Beograda i u Gradskoj kući u Novom Sadu.

ArtLink Festival mladih talenata dovodi renomirane umetnike kao i mlade zvezde u usponu, pobednike međunarodnih takmičenja i dobitnike prestižnih nagrada, sa ciljem da se omogući međunarodna promocija najboljih pojedinaca.

Autor: Tanjug
Foto: www.artlink.rs