Početna Gradske teme Još 5 osoba preminulo od koronavirusa, među njima i državni sekretar: Registrovano...

Još 5 osoba preminulo od koronavirusa, među njima i državni sekretar: Registrovano ukupno 1.060 slučajeva

U Srbiji je do 15 časova 1. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.060 potvrđenih slučajeva COVID 19. Na konferenciji za novinare zamenica direktora Batuta Darija Kisić Tepavčević je saopštila da je još pet smrtnih slučajeva registrovano u poslednja 24 sata, pa je ukupan broj preminulih 28.

Svih pet su bili muškog pola, uzrasta oko 61,2 godine, i svi su imali i druge zdravstvene probleme koja su doprinela fatalnom ishodu, precizirano je. Ukupno je do sada preminuo 21 muškarac i sedam žena.

Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za medije rekla da je 648 pacijenata hospitalizovano, od toga je na respiratorima njih 72.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi koronavirus.

Do 15 časova, 1. aprila 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4.371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Ministarstvo zaštite životne sredine potvrdilo je da se među preminulima nalazi i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Branislav Blažić.

“Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog borca za dobrobit našeg društva i čoveka koji je dao veliki ljudski i profesionalni doprinos borbi za zdravu životnu sredinu Srbije”, saopštilo je ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju, Blažić će ostati upamćen po bogatoj profesionalnoj i političkoj karijeri i dužnostima koje je obavljao, od hirurga i načelnika Hitne službe u Kikindi, predsednika opštine Kikinda, poslanika u Skupštini AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srbije, ministra zaštite životne sredine od 1998-2000, predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Narodne supštine Republike Srbije do držanog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Izvor: N1
Foto: Prinscreen