Početna Gradske teme DS: Naprednjaci planiraju nova zapošljavanja u “Lisju”

DS: Naprednjaci planiraju nova zapošljavanja u “Lisju”

lisje_uprava
Srpska napredna stranka u Novom Sadu uveliko se priprema za predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, smatraju u Gradskom odboru Demokratske stranke.
To se, kako tvrde u DS, “jasno vidi po novim planovima zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine”.
“Tako će Javno komunalno preduzeće ‘Lisje’ u drugom polugodištu zaposliti novih 25 radnika na privremenim i povremenim poslovima, što uz postojećih 20 zaposlenih koji su angažovani po istom osnovu, ukupno daje još 45 novih ljudi na platnom spisku. Zato su i sredstva za plate zaposlenih po tom osnovu povećana za 16,5 miliona dinara (sa 13,5 na 30 miliona), što do kraja godine daje mesečni prosek od 110.000 dinara bruto-zarade po novoprimljenom radniku. To dalje znači da će novozaposleni ‘naprednjaci’ u ‘Lisju’ imati bezmalo duplo veće plate od nastavnika i profesora u školama i znatno veće zarade od lekara, što jasno ukazuje na to šta su prioriteti aktuelne gradske vlasti i kakva je budućnost u koju veruje”, poručuju u GO DS.
Opozicija navodi da je slučaj pogrebnog preduzeća “Lisje” posebno zanimljiv zbog toga što je u tom preduzeću krajem prošle godine otpušteno 129 radnika za koje, navodno, nije bilo posla.
Kako je tada pisao 021 – pročitajte tekst od kraja prošle godine ovde, otkaze su dobili vrtlari, grobari i drugi zaposleni u osnovnoj delatnosti firme, kao i stranački nepodobni radnici, a za otpremnine je iz gradskog budžeta isplaćeno 60 miliona dinara.
“Sada se zapošljavaju novi radnici i to se neupešno pokušava pravdati povećanjem obima posla, pošto ‘Lisje’ preuzima i groblja u svim naseljima na području grada. Za tu obavezu, međutim, znalo se i lane, kada su otpušteni radnici i kada su se pravili planovi za ovu godinu, pa se postavlja pitanje zašto se tada nije računalo s povećanjem obima posla? Osim toga, zbog protivljenja meštana i lokalnih sveštenika još se ne zna ni kad će ni da li će groblja biti preuzeta”, poručuju u DS, a o čemu je nedavno takođe 021 pisao – pročitajte ovde.
Autor:021