Početna Gradske teme Đuka ubedljivo vodi u izboru za muško ime bizona, kod ženki su...

Đuka ubedljivo vodi u izboru za muško ime bizona, kod ženki su se izdvojile Fruška, Cveta, Slavica…

0

Izbor imena pet bizona koji će nastaniti Frušku goru približava se kraju, a ono što je od samog početka upadljivo je da će jedini mužjak među njima poneti ime Đuka. Naravno, ukoliko Nacionalni park „Fruška gora“ ispoštuje odluku građana koje je pozvao da izaberu imena za bizone.

Podsetimo, NP „Fruška gora“ pozvao je 20. aprila građane da na njihovoj stranici na Fejsbuku, u komentarima, odaberu ime za jedinke bizona. Dan kasnije pozvali su građane da mogu da glasaju i na sajtu dnevnog lista „Blic“. Imena koja su ušla u izbor predložila su deca iz Srbije, Poljske i Španije, pa se tako bira jedno ime za bizona i još četiri za bizonke. Pozvali su i građane da podrže neko od tih predloga ili da sami daju neki predlog. Navedeno je da će o imenu odlučiti pet komentara sa najviše lajkova. Glasanje traje do 28. aprila.

Trenutno je ispod objave više od hiljadu komentara i njihovim pregledom vidi se da oni sa najviše lakova predlažu da mužjak bude nazvan Đuka. Takođe, Đuka dominira i u ostalim komentarima koji imaju manje podrške posetilaca ove objave.

Među ženskim imenima dominiraju Čarna, Krasna, Fruška, Reina, Divna, Ljupka, Cveta, Mila, Lenka…

Na sajtu Blica Đuka je potpuno dominantan. Trenutno ima preko 5.300 glasova, a prvi konkurent mu je Srba sa 442 glasa.

U ovoj anketi građani žele da se bizonke zovu Fruška, Cveta, Slavica, Đurđa, Čarna, Mila… Nijedno ime se nije toliko izdvojilo, kao što je slučaj kod mužjaka.

Izvor: novisad.com
Foto: NP Fruška gora