Početna Gradske teme “Dunavski NS Market” ovog vikenda na Ribarskom ostrvu

“Dunavski NS Market” ovog vikenda na Ribarskom ostrvu

Nakon nekoliko meseci NS Market je pokrenuo novi ciklus druženja Novosađana sa kreativcima, zanatlijama, malim proizvođačima i umetnicima. Trinaesto druženje u organizaciji NS Marketa održaće se 27. i 28. juna po prvi put na otvorenom kraj Dunava, u prijatnoj i lepo uređenoj bašti Gastro bara “Berta”.

U debeloj hladovini i prijatnoj tišini 50 izlagača će se predstaviti svojim posebno kreiranim proizvodima. Kako su i navikli, posetioci NS Marketa moći će da kupe prirodnu kozmetiku, predmete od drveta, keramike i porculana. Naravno, na tezgama će se naći i nekoliko vrsta nakita, dekoracija za kuću i tekstil. Neizostavni su proizvođači organske hrane, pa tako će Novosađani imati priliku da kupe sir, mesne prerađevine iz Srema, leblebije. U ponudi će biti i 30 vrsta kiflica, začini, a ovog puta i lekovito bilje.

Očekuje vas i zanimljiv prateći program.

U subotu nastupa bend “Two Fingers“ koji će se predstaviti najpoznatijim svetskim pop i rock repertoarom (pogledajte njihov promo na https://www.youtube.com/watch?v=Zs1yH61SitI). Posle njih nastupiće i popularni novosadski bend Amajlija u unplug verziji.

Nedelja je rezervisana za simpatizere italijanske muzike kojima će se predstaviti duo Dijana Stena i Boban Dževerdanović. Na repertoaru će se naći numere na italijanskom i obrade italijanskih pesama, kako starije, tako i one novijeg datuma.

Posetioci su navikli da na svakom NS Marketu podrže i humanitarnu akciju, a ovog puta realizovaće je radionica Woden kraft. Svi posetioci koji budu kupili drvenu špatulu ili varjaču na njihovom štandu, Wooden kraft će sredstva usmeriti u humanitarne svrhe slanjem sms poruke na UNICEF-ov humanitarni SMS broj za srećnije detinjstvo. Slanjem SMS poruke sa “100“, “200“ ili “500“ na broj 9656 donirate 100, 200 ili 500 dinara UNICEF-u i pristajete da se vaš mesečni račun zadužuje za 100, 200 ili 500 dinara.

I ovog puta driženje će uveličati i “Pet Market” koji pomaže životinjama koje nemaju dom. Na njihovom štandu će biti izloženi različiti hand made i predmeti rađeni dekupaž tehnikom, a sav novac biće upućen direktno lečenju, hranjenu i zbrinjavanju uličnih, odnosno napuštenih, životinja.

Kao i uvek, biraće se Naj štand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače.

“Dragi Novosađani i svi koji budete u Novom Sadu u subotu, 27. i nedelju, 28. juna, dobrodošli ste na novi susret sa malim proizvođačima, zanatlijama, kreativcima i inovatorima. U ime tima NS Marketa, pozivamo Vas da prisustvujete našem trinaestom druženju. Za sve dodatne informacije i dogovore stojimo Vam na raspolaganju”, navodi se u pozivu organizatora.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay