Početna Gradske teme Dunavski park pod sjajem modnog jubileja Serbia Fashion Week-a

Dunavski park pod sjajem modnog jubileja Serbia Fashion Week-a

0

Spektakularno otvaranje desete jubilarne Srpske nedelje mode, u organizaciji Nacionalne komore za modu Srbije i pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, upriličeno je sinoć na radost mnogobrojnih posetilaca, modnih sladokusaca, poznatih ličnosti i predstavnika medija u novosadskom Dunavskom parku. Modni sjaj Srpske nedelje mode , koja se već pet godina u aprilu i novembru održava u Novom Sadu, pretvorio je ambijent Dunavskog parka u neopisivu umetničku oazu stila i elegancije. Publici, koju su činili Novosađani i turisti, predstavnici medija, poznate ličnosti i inostrani gosti ovog modnog festivala bili su u prilici da uživaju posmatrajući modni defile manekenki i manekena odevenih u pedeset kreacija modnih dizajnera koji dolaze iz trideset zemalja.

Svim prisutnima su se, uz glas operskog pevača i zvuke opere Srpskog narodnog pozorišta, obratili predsednica i potpredsednik Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat i Emerik Fransoa. Čelnica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat svim prisutnim predstavnicima medija, gostima i javnim ličnostima, poželela je dobrodošlicu sledećim rečima: “Želim da pozdravim predstavnike diplomatskog kora, naše uvažene zvanice i internacionalni pres i hvala vam što podržavate Srpsku nedelju mode i što ste sa nama. Naš grad će večeras na momenat biti sedište visoke mode u Evropi”.

Francuski kreator visoke mode i potpredsednik Srpske nedelje mode Emerik Fransoa zahvalio se na otvaranju ovog  novosadskog modnog spektakla evropskog nivoa svim prisutnima koji su svojim prisustvom doprineli značaju ovog modnog događaja rekavši da je ta činjenica za celokupni tim Serbia Fashion Week-a od velike važnosti.

Revijalni deo programa, uz zvuke romantične muzike i scenografiju koja podseća na šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka, otvorila je poznata novosadska manekenka Tamara Milićević. Manekenke su nosile lepršave haljine dugog kroja, gde dominiraju svetle nijanse boja i komplete različitih dezena i krojeva, dok su manekeni nosili šarenolika odela urbanog stila. Neobičnu koreografiju modnog defilea u Dunavskom parku, upotpunila je vožnja bicikla, kojim su upravljali manekeni odeveni u beloj košulji i crnoj majici, među kojima je bio i Milan Todorović, prošlogodišnji dobitnik nagrade Serbia Fashion Week-a za najboljeg modela koja mu je dodeljena na svečanoj ceremoniji u Ambasadi Italije u Beogradu. Manekeni su, vozeći bicikl, u kavaljerskom  stilu damama iz publike delili ruže.

Ambasador i digitalni marketing menadžer Srpske nedelje mode Aleksa Todorović prokomentarisao je za naš portal svoje viđenje jubileja modnog festivala Serbia Fashion Week:

Jubilej dokazuje da manifestacija traje i da se radi neka dobra stvar sa ovim i mislim da će sada tek više krenuti da raste kao festival i da sada treba da doživi veliki bum probijanjem među svetske fashion weekove jer Serbia Fashion Week ima jako velik potencijal za to i drago mi je što sam deo projekta koji će sigurno u budućnosti imati mnogo veći modni uticaj”.

Na kraju revijalnog dela modnog spektakla manekenke su ponele balone sa natpisima zemalja odakle dolaze modni kreatori, a među tim zemljama su Bosna i Hercegovina, Češka Republika i Bugarska, i pustile ih da lebde u vazduh nakon čega su još jednom svi modeli zajednički prodefilovali pistom u Dunavskom parku.

Autor: Anđela Zec

Foto: Anđela Zec i Vladimir Veličković