Početna Gradske teme Dva dana Humanog ponedeljka na Štrand festu

Dva dana Humanog ponedeljka na Štrand festu

sF

Kraj leta i kupališne sezone na Štrandu donosi i završetak još jedne lepe navike. Humani ponedeljak dobro je poznata akcija Gradskog zelenila, koja je naišla na ogroman odziv građana.

Kako navode iz ovog preduzeća od 28. jula prošle godine, na inicijativu direktora Aleksandra Bogdanovića, pokrenuta je akcija Humani ponedeljak. Od tada se tokom kupališne sezone ponedeljkom ne naplaćuju ulaznice za plažu, a umesto njih posetioci prilažu humanitarnu pomoć za decu obolelu od retkih i teških bolesti.

Prošle godine smo sakupili 858.000 dinara za lečenje i negu petoro dece, a tokom ove sezone čak 1,9 miliona dinara za 14 dece“, ističe Nožinić, savetnik za medije direktora Gradskog zelenila.

sF1

U okviru Štrand festa koji se održava 3. i 4. oktobra, upravo na Štrandu, ova akcija dobiće svoje veliko zatvaranje. Još jednom ćemo iskoristiti priliku da budemo humani i uz druženje, tamburaše i riblje specijalitete pružićemo pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Svi posetioci imaće priliku da uz dobrovoljan prilog okuse riblje specijalitete vrhunskih kuvara.

Gradsko zelenilo i organizatori Štrand festa pozivaju sugrađane da im se pridruže u što većem broju. Ulaz na festival biće besplatan oba dana, a pored bogatog kulturno-umetničkog i zabavnog programa, prodajne etno izložbe i izložbe turističkih organizacija Vojvodine, posetioce prvo veče očekuje vatromet na vodi.

Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu festivala, www.strandfest.rs.

Autor i foto: NsHronika.rs