Početna Gradske teme Dva nova semafora u ulici Novosadskog sajma

Dva nova semafora u ulici Novosadskog sajma

0

Dva novoizgrađena semafora u Ulici Novosadskog sajma (na raskrsnici sa ulicom Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića) sutra u 10 časova biće puštena u redovan rad. Poslednjih dana ovi novi semafori su bili na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.

– Opravdana potreba za semaforizovanjem ove dve raskrsnice ogleda se u podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju, pre svega bezbednosti pešaka i biciklista, čiji su tokovi na ovim lokacijama veoma intenzivni, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalaze škola, hotel i Sajam. Stručne službe će u narednom periodu pratiti i analizirati stanje saobraćaja na terenu i, po potrebi, izvršiti dodatne korekcije u radu novopostavljenih semafora – navedeno je u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Nadležni apeluju na vozače da povećaju opreznost u veoma frekventnoj Ulici Novosadskog sajma i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay