Početna Gradske teme Dve humanitarne akcije do kraja „Novosadskog Winter Festa“

Dve humanitarne akcije do kraja „Novosadskog Winter Festa“

Novosadski Winter Fest“ biće svečano zatvoren u petak, 29. decembra, a do kraja festivala organizujemo dve humanitarne akcije na Trgu slobode.

Sa “Novosadskog Winter Festa” praznični duh selimo u južnu pokrajinu Srbije!

Pozivamo vas da do 30. decembra donirate slatkiše i slaniše koje ćemo tokom januara 2018. godine, u vidu novogodišnjih paketića, odneti i podeliti deci na Kosovu i Metohiji, u saradnji sa opštinom Gračanica. Kutija za doniranje nalazi se svakog dana na Trgu slobode!

Druga humanitarna akcija održaće se u četvrtak, 28. decembra na Trgu slobode. U cilju unapređenja kvaliteta života beskućnika u Novom Sadu u toku zimskog perioda,organizuje se humanitarna akcija “Novogodišnja trpeza za beskućnike Novog Sada” radi prikupljanja donacija u korist korisnika Svratišta za beskućnike i beskućnike koji se nalaze u domu u Futogu.

U Svratište preko leta dolazi dvadesetak ljudi, dok tokom hladnijih dana taj broj dostiže i do pedeset ljudi i potrebna im je naša pomoć kako bi svi dobili odgovarajuću uslugu – hranu odeću, obuću, higijenski tretman itd.

“Novogodišnja trpeza za beskućnike Novog Sada” održaće se 28. decembra 2017. godine na Trgu slobode od 14 do 18 časova u organizaciji neformalne grupe građana “Trpeza za beskućnike” u saradnji sa “Udruženjem građana Novi Sad” i grupom “2 minuta tišine” i organizacijom “Novosadskog Winter Festa”.

Sredstva koju  tom prilikom  građani mogu donirati su: konzervirana hrana, hrana sa deklaracijom, vakumirana hrana, bezalkoholna pića u originalnom pakovanju, sredstva za higijenu (četkice i paste za zube, sapuni, šamponi, asepsol ili slično i vlažne maramice), zimska odeća i obuća, nov donji veš i čarape i vreće za spavanje.

Takođe pozivamo i preduzeća kao što su picerije, restorani, pekare, roštiljnice itd. da se priključe akciji tako što će donirati svoje proizvode u periodu od 25. decembra 2017. godine do 03. januara 2018. godine kako bi im svaki dan tokom praznika bio obezbeđen svež obrok.

Pozivamo vas da nam se pridružite!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here