Početna Gradske teme Eđšeg otvara vrata Novosađanima

Eđšeg otvara vrata Novosađanima

Nakon “Karavana”, Novosađani i brojni posetioci ove nedelje, ispratiće predstavljanje još jedne kulturne stanice u okviru “Kaleidoskopa”. Svoja vrata danas otvoriće i dvorac Eđšeg u cilju pružanja prostora u kojem građani mogu da stvaraju. U sklopu predstavljanja kulturnih stanica i programa uključivanja građana, Fondacija Novi Sad 2021 ovom prilikom omogućava sugrađanima da aktivno učestvuju u stvaranju i kreiranju novih prostora u Novom Sadu.

“Eđšeg otvara vrata” naziv je manifestacije kojom će u okviru jednog dana biti prikazano mnoštvo programa koje će ovaj dvorac pružiti Novosađanima u narednom periodu. Pored samog objekta za programe koristiće se i ostali prostori koji čine celinu i lepotu ovog prostora. Tako će 8. septembra, u bašti Eđšega od 16 časova biti održana žonglerska radionica za decu i radionica aranžiranja cveća, da bi se zabava nastavila u dvorani uz javni čas valcera.

Ovu manifestaciju će od 17:30 časova upotpuniti takmičenje u brakedance-u kada će plesne akrobacije izvoditi najbolji hip-hoperi Novog Sada, a urbanu atmosferu pojačaće muralisti i grafiteri koji će oslikati nekoliko zidova i tribinske stepenice košarkaškog terena pored Eđšega. Istovremeno u svečanoj dvorani biće upriličen otvoreni čas i radionica tango plesa kada će svi zainteresovani moći da se oprobaju i nauče nešto više o ovom plesu. Večernji program koji počinje u 20 časova obeležiće novosadski pop hor “Radio” i džez trio Đorđa Obradovića kojim će se zatvoriti ova manifestacija i simbolički otvoriti vrata Eđšega.

U narednom periodu Novosađane očekuju brojni programi u Eđšegu kao što su veče šansona sa Loranom Prokopićem, strip i ilustracija, opera za decu, javni časovi različitih plesova, slikanje po kamenu, brojne radionice i izložbe, predstave kao i projekcije filmova u okviru “Kvart film festa”, najavljuju organizatori.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs