Početna Gradske teme Edukativne radionice o saobraćajnom vaspitanju i obrazovanju za učitelje

Edukativne radionice o saobraćajnom vaspitanju i obrazovanju za učitelje

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, organizuje edukativne radionice za učitelje zaposlene u školama na teritoriji Grada Novog Sada.

Namera je da se kroz seriju predavanja, učiteljima predoče najvažniji aspekti saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, ukaže na najčešće greške, koje čine deca kao učesnici u saobraćaju i predoče najnoviji trendovi u saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju.

Uvažavajući obrazovne potrebe učitelja, upoznaće se sa metodama rada u oblasti saobraćajnog vaspitanja, kao i korišćenju didaktičkih materijala koji doprinose lakšem prihvatanju sadržaja u oblasti bezbednosti saobraćaja od strane dece.

Radionice traju oko sat i po vremena, uvažavajući sve obaveze koje učitelji imaju u radu sa decom. Predavači na radionicama su saobraćajni inženjeri koji imaju iskustvo, kako u radu sa decom, tako i u radu sa zaposlenima u obrazovnim ustanovama.

Na radionicama, učitelji će biti upoznati i sa rezultatima istraživanja koje je sprovedeno njihovim anketiranjem na kraju prvog polugodišta.

Svaki učitelj koji bude prisustvovao edukaciji dobiće priručnik, radnu svesku, edukativnu društvenu igru “Saobraćajna azbuka”, kompletnu pripremu školskog časa na temu bezbednosti dece u saobraćaju, odštampane prezentacije sa predavanja, kao i sertifikat da je učestvovao u navedenoj obuci.

Cilj je da u narednih mesec i po dana što više učitelja zaposlenih u novosadskim osnovnim školama prisustvuje navedenim radionicama, kako bi znanje stečeno na njima mogli da na što bolji način prenesu učenici.

Izvor: RTV
Foto: PIxabay