Početna Gradske teme Ekipe JKP “Put” rade na više lokacija u gradu i okolini

Ekipe JKP “Put” rade na više lokacija u gradu i okolini

Ekipe JKP „Put” ovih dana angažovane su na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima. Po rečima rukovodioca građevinske operative tog preduzeća Gojka Etinskog, sređuju se saobraćajnice u Novom Sadu, Stepanovićevu, na Pejićevim salašima, Nemanovcima, Čeneju, u Kisaču, Futogu, Kaću i Petrovaradinu.

– Veći obim poslova imamo između Pejićevih salaša i Nemanovaca, gde je u toku proširenje puta – kaže Etinski. – U Stepanovićevu je u toku sređivanje kolovoza u Ulici solunskih dobrovoljaca, dok u Kisaču naše ekipe sređuju puteve u ulicama Jana Gombara i Vojvođanskoj.

Na Čeneju radnici „Puta” popravljaju kolovoz u Ulici Vuka Karayića, kao i put koji to mesto povezuje s Kisačom.

– U utorak smo u Futogu počeli popravku puta u Ulici Zdravka Čelara – navodi Etinski. – U Kaću smo angažovani na popravkama atarskih puteva od tucanika, dok na potesu Bukovački do radimo na odvodnjavanju atmosferskih voda s kolovoza. U Novom Sadu popravljamo trotoar u Savskoj ulici.

Kada je reč o saobraćajnoj signalizaciji, Etinski ističe da je u Kisaču u toku farbanje horizontalne signalizacije u Ulicama Jana Gombara i Železničkoj, dok je na putu između Rumenke i Zmajeva u toku postavljanje smerokaznih stubića.

– U Novom sadu kod OŠ „Jožef Atila”, a po novom projektu, postavljamo i novu signalizaciju – kaže Etinski. – Naše dve ekipe semafordžija svakoga dana od 5 do 7 časova ujutru obilaze semafore po gradu, a reč je o više od 100 semafora, i otklanjaju eventualne kvarove.

Kao rukovodilac i Zimske službe „Puta”, Etinski kaže da je na snazi noćno dežurstvo do 19 časova do 7 sati narednog dana, te da njihove dežurne ekipe izlaze na teren po pozivu Saobraćajne policije.

U Ulici Jovana Subotića, kolovoz je prilično oštećen. Novosađani koji tim delom grada voze kola ili se nalaze u autobusima, kažu da je veoma neprijatno i da su rupe na putu velike, kao i oštećenja kolovoza, te ima “truckanja”. Stoga ne čudi da se pitaju kada će se ova ulica rekonstruisati.

– Ukoliko dobijemo nalog od Gradske uprave, svakako ćemo izaći na teren i uraditi popravke i krpljenje kolovoza – kaže Etinski. – Međutim, kada su radovi većeg obima u pitanju, pretpostavljam da će za njih biti raspisan tender.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay