Početna Gradske teme Erazmus plus informativni dan u Novom Sadu

Erazmus plus informativni dan u Novom Sadu

erasmus-plus-jpg_660x330

U zgradi Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu, u organizaciji Fondacije Tempus, u četvrtak 3. novembra biće održan informativni dan o novim mogućnostima za visokoškolske institucije, opšte, stručno i obrazovanje odraslih, kao i za mlade, u okviru programa Evropske unije Erazmus plus.

Erazmus plus je program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja i mladih kroz koji se finansiraju projekti mobilnosti, unapređenja obrazovanja i rada sa mladima.

U upravo otvorenom pozivu za projekte po prvi put će biti podržano osnovno i srednje obrazovanje. Veća sredstva biće izdvojena i za mobilnost mladih, kaže se u pozivu.

U okviru ovog konkursnog roka, za visokoškolske institucije sa Zapadnog Balkana je izvojeno preko 20 miliona evra, dok je za opšte, stručno i obrazovanje odraslih samo za Srbiju opredeljeno skoro milion evra.

Informativni dan namenjen je predstavnicima institucija i organizacija iz Novog Sada koje se bave formalnim i neformalnim obrazovanje, a koje će imati priliku da se upoznaju sa novim mogućnostima u ovom projektnom roku i mogućnostima prijave za sredstva iz programa Erazmus plus.

Zbog ograničenog kapaciteta sale, zainteresovani treba da se prijave putem ovog linka.

Rok za prijavu je 1. novembar do 12 časova.

Izvor: RTV
Foto: Promo