Početna Gradske teme Eržebet Pap Reljin nova predsednica DNV-UNS

Eržebet Pap Reljin nova predsednica DNV-UNS

Erzika Pap Reljin

Urednica emisije “Dokument” na Radio-televiziji Vojvodine Eržebet Pap Reljin nova je predsednica Društva novinara Vojvodine (UNS), odlučeno je juče na Izbornoj skupštini u Novom Sadu.

Na Izbornoj skupštini izabrani su i članovi Izvršnog odbora DNV-UNS-a: dopisnik Politike iz Sremske Mitrovice Miomir Filipović, snimatelj RTS-a iz Vršca Aleksandar Avramesku, novinar RTV-a Velimir Petrušić, dopisnica RTV-a iz Subotice Sandra Iršević, slobodni novinar Predrag Rava i novinar lista Hlas ljudu Oto Filip.

Dosadašnji predsednik DNV-UNS-a Predrag Ćurčija rekao je na Izbornoj skupštini da “od početka svog mandata pa do 2011. godine nije imao većih uspeha i da se bavio samo jednim pitanjem – dokazivanjem da je DNV koji je u sastavu UNS-a jedino izvorno društvo, a da se drugo novinarsko društvo lažno predstavlja”.

Najznačajnijim uspehom smatram osnivanje Fondacije novinara Srema, Banata i Bačke koja je izgradila Dom novinara Vojvodine koji će pripasti svim novinarima – rekao je Ćurčija.

DNV-UNS postoji u okviru UNS-a i najbrojnija je organizacija novinara na teritoriji Vojvodine sa više od 500 članova koji redovno izmiruju članarinu.

Izvor: RTV
Foto: Privatna arhiva