Početna Gradske teme “Ex YU Just For You” – humanitarna večera studenata PMF-a

“Ex YU Just For You” – humanitarna večera studenata PMF-a

zastava-tamnija

Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF-a, u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu, organizuju humanitarnu večeru “Ex YU Just For You” 9. februara od 20 sati u restoranu Ribarac.

Veče će obeležiti muzika, pesme i ples iz tog perioda, skečevi, folklorni nastupi i gastronomski specijaliteti, predstaviće se svaka od bivših SFRJ republika, a biće prisutni i predstavnici ambasada ovih zemalja.

Novac prikupljen od sponzora, donacija i prodaje ulaznica, namenjen je Udruženju “Transplant heroji”, koje okuplja decu kojima je urađena transplantacija organa.

Proteklih godina organizovano je 37 humanitarnih večeri u čijoj realizaciji je učestvovalo više od 700 studenata i prikupljeno više od pet miliona dinara (u novcu i robi). Cena ulaznice za “Ex YU Just For You” je 1.000 dinara.

Na PMF-u kažu da će pre ove humanitarne večeri grupa studenata hotelijerstva i lovnog turizma istog Departmana pripremiti i humanitarni projekat za decu – predstavu “Čarobno putovanje kroz bajke”.

Predstava će biti odigrana u vrtiću “Kalimero” u Dragiše Brašovana 16, na Limanu, u sredu 3. februara u 10 sati. Cilj je da se kroz predstavu deci pokaže da se svi mogu družiti sa njima bez obzira na razlike, kao što su nacionalna, verska, rasna pripadnost, pol i materijalni status, a sva prikupljena pomoć (knjige, bojanke, školski pribor, igračke, televizor, DVD i drugo) ostaju kao donacija vrtiću.

Izvor: 021
Foto: Jugosloveni.info