Početna Gradske teme Exit i NIS nastavljaju višegodišnju kampanju “Youth Heroes”

Exit i NIS nastavljaju višegodišnju kampanju “Youth Heroes”

exit nis

Exit fondacija, u saradnji sa kompanijom Naftna industrija Srbije (NIS), nastavlja višegodišnju kampanju “Youth Heroes” i pokreće javni konkurs sa ciljem da pronađe i promoviše pozitivne uzore u društvu.
Traže se vredni i uspešni pojedinci iz pet oblasti: obrazovanje/nauka, preduzetništvo, društveni aktivizam, kultura/umetnost i kreativne industrije, koji će dobiti vredne poklone i zasluženu promociju od strane Exita i NIS.

Konkurs je otvoren do 23. novembra, a u decembru će biti odabrano 15 kandidata (po tri najbolja iz svake oblasti), koji će dobiti priznanje “Youth Heroes” (Mladi heroji).

Želja pokretača konkursa je da se mladi “heroji” u Srbiji izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za cele generacije.

To su svi oni mladi ljudi koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i pokreću uspešne kompanije, a opet su nedovoljno vidljivi“, stoji u saopštenju.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15 do 30 godina, koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija.

Formular za prijavu dostupan je na sajtu www.exitfest.org, a prijave sa konkursnim obrascem treba poslati na mail: exitfoundation@exitfest.org do 23. novembra.

Autor: Tanjug
Foto: RTV