Početna Gradske teme Festival “Cinema city” otvara bend “Jinx”

Festival “Cinema city” otvara bend “Jinx”

sinema1

Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, pored kvalitetnih filmskih ostvarenja, obeležiće, kao i uvek, odlični muzički nastupi. Prve večeri festivala očekuje nas nastup benda Jinx koji svojim zaraznim ritmovima uvek obećavaju sjajnu zabavu.

Deveto izdanje Cinema City festivala donosi, kao i svake godine, nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije. Programski koncept festivala baziran je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata iz zemlje, regiona i sveta, kao i na sjajnom muzičkom programu koji će nam predstaviti neke od najznačajnijih zvezda regiona.

Nakon sjajne muziče uvertire, tokom osam dana festivala pred nama je izbor kvalitetnog filmskog programa. Selekcija Nacionalna klasa donosi novi talas srpske kinematografije, Fresh Danube Films, prve i druge arthouse filmove dunavskog regiona, Up to 10,000 Bucks i ove godine biće sinonim za najbolje niskobudžetne filmove iz celog sveta, 360 stepeni doneće panoramski prikaz debitantskih festivalskih hitova, dok će Planet Rock program predstaviti filmsko-muzička svedočanstva o umetnicima koji su promenili svet.

Festival 2016. održaće se u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu. Nove festivalske lokacije prošlogodišnjeg Cinema City izdanja pronašle su svoj put do srca publike i organizatora festivala, ostajući i ove godine mesto okupljanja iskrenih filmofila, ljubitelja umetnosti, i svih onih koji žele i poštuju mogućnost izbora, mogućnost novog i drugačijeg sadržaja od onog koji nameće kulturni globalizam svakodnevice.

Autor: RTV
Foto: Promo