Početna Gradske teme Festival lampiona 21. oktobra u Novom Sadu

Festival lampiona 21. oktobra u Novom Sadu

0

Studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u predstojeću 13. novogodišnju akciju fondacije.

Cilj ovogodišnjeg Festivala lampiona je prikupljanje pomoći za opremanje Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine – Betanije, za Odeljenje dečje hirurgije u Subotici, kao i za sredstva za novogodišnje paketiće za ugrožene mališane širom Srbije.

Fondacija “Osmeh na dar” do sada je organizovala 12 novogodišnjih akcija, s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu. Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji, ali ubrzo akcije su se proširile na teritoriju cele Srbije, čime se osmehova porodica značajno proširila.

Do sada su pomogli brojnim mališanima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Obrenovcu, Kuršumliji, Čačku, Jagodini, Vojvodini i Kosovu i Metohiji, a ove godine Fondacija nastavlja svoju nasmejanu misiju iz Novog Sada, kako bi obezbedili još više osmeha!

Lampioni će se preuzimati na licu mesta uz minimalnu donaciju od 300 dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay, Promo