Početna Gradske teme Festival ljubavi: Ljubav kao inspiracija u GMS, Love Cinema u MSUV, Filip...

Festival ljubavi: Ljubav kao inspiracija u GMS, Love Cinema u MSUV, Filip Jakovljević akustik na Trgu slobode

0

Festival ljubavi” je juče ponovo bio u znaku knjige i ljubavnih priča koje kriju umetnička dela.

Promocija knjige “Čuvarkuće – Udovice pisaca” Aleksandra Đuričića održana je juče u Galeriji likovne umetnosti poklon-zbirci Rajka Mamuzića. Razgovor je vodila Ivon Jafali, a specijalna gošća promocije bila je Jasmina Mihajlović, udovica Milorada Pavića. Čuli smo zanimljive priče koje su udovice velikih jugoslovenskih pisaca otkrile autoru, a koje možete pročitati u knjizi.

Nakon promocije knjige, usledilo je vođenje kroz ljubavne priče koje kriju umetnička dela jugoslovenskog i srpskog slikarstva iz kolekcije Rajka Mamuzića.

Današnji program počinje u 12h u Galeriji Matice srpske vođenje kroz ljubavne priče na delima iz kolekcije galerije. Iza mnogih umetničkih dela u kolekciji Galerije Matice srpske „kriju” se ljubavne priče. Kroz priču „Ljubav kao inspiracija“ vodiće vas Snežana Mišić, viši kustos Galerije Matice srpske. Ukoliko ne stignete u 12h da posetite Galeriju Matice srpske, isto vođenje biće održano danas u 18h.

Današnji dan možete da provedete i uz maraton ljubavnih filmskih klasika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. U kino sali muzeja večeras će se emitovati filmovi:

18.00h – Casablanca (1942)

20.00h – Roman Holiday (1953)

22.00h – Breakfast at Tiffany’s (1961)

Ulaz je besplatan na sve događaje.

Što se tiče muzičkog programa na Trgu slobode, od 18h na bini će nastupiti Filip Jakovljević – akustik.

Dobrodošli!

Novosađani i turisti mogu svakog dana od 18 i 19 časova da uživaju u raznovrsnom programu na centralnom gradskom trgu – nastupima akustičnih bendova i umetnika koji izvode klasičnu muziku, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Posetioci će biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom je na 30 svetskih jezika napisano „ljubav“. Posetioci mogu da se fotografišu kod „vrata ljubavi“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi.

„Festival ljubavi“ organizuju „Color Press Grupa“ i kompanija „Ninamedia“, uz podršku Grada Novog Sada. Manifestacija traje do 17. februara, a više informacija i program festivala možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken Srbija.