Početna Gradske teme “Festival ljubavi” od 1. do 17. februara na Trgu slobode i još...

“Festival ljubavi” od 1. do 17. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u Novom Sadu

Nakon uspešnog prošlogodišnjeg festivala, u četvrtak 1. februara, počinje drugi po redu “Festival ljubavi” koji organizuju Color Press Group i kompanija Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

Uz sličan koncept i temu ljubavi, manifestacija će se ove godine održati i na nekoliko novih lokacija. Za Novosađane i turiste predviđen je raznovrstan kulturni i zabavni sadržaj.

Na centralnom gradskom trgu biće postavljene drvene kućice, gde će izlagači ponuditi različite proizvode, hranu i rukotvorine. Trg će ponovo krasiti zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom će na 30 jezika pisati „ljubav“. Posetioci će moći da se fotografišu kod „Love Gatea“, „Kissing Pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, moći se da se provozaju fijakerom ljubavi. Svakog dana od 18 i 19 časova, predviđeni su nastupi akustičnih bendova i koncerti klasične muzike, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, izjavio je da Grad Novi Sad podržava ovaj, kao i druge programe koji doprinose razvoju grada u privrednom i turističkom pogledu.

Ovom manifestacijom mi pokrećemo značajnu sezonu kada su u pitanju festivali i manifestacije u oblasti kulture, po kojima je naš grad poznat i prepoznatljiv i koji iz godine u godinu privlače sve veći broj turista u naš grad. To će biti još jedan pokazatelj da s pravom nosimo prestižnu titulu Evropske prestonice kulture – dodao je Rožić.

Jedna od novina je da će se festival od ove godine održavati na više lokacija u gradu, što je ostvareno zahvaljujući saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon zbirkom Rajka Mamuzić, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima. Tako će publika imati priliku da prisustvuje maratonu ljubavnih filmskih klasika, promociji knjiga i turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, navela je Milena Biga, ispred organizatora.

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, posetioci će moći da uživaju u vrhunskim ostvarenjima iz kolekcije Pavla Beljanskog koja su nastala u prvoj polovini 20. veka.

Milena Kvas, v.d. direktora Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, istakla je da će, pored dela iz stalne postavke, za vreme trajanja Festivala, kustosi upoznati posetioce sa ljubavnim pričama koje se kriju iza umetničkih dela. Ona je najavila i promociju knjige autora Novaka Nenada Stefanovića, „Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“, koja će biti održana 8. februara u 18 časova.

„Festival ljubavi“ će u 16 časova na Trgu slobode svečano otvoriti najmlađi sugrađani simboličnim puštanjem balona u obliku srca, dok će svi okupljeni uživati uz zvuke hora „Iskrice i munje“. Za 20 časova je predviđen koncert grupe „Drum ‘N’ Zez“.

Više informacija i program festivala na www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad

Prijatelji “Festivala ljubavi” su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken.

Autor: NsHronika

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here