Početna Gradske teme “Festival ljubavi” od 5. do 23. februara na Trgu slobode i još...

“Festival ljubavi” od 5. do 23. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u Novom Sadu

0

Četvrti po redu “Festival ljubavi” predstavljen je danas na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Festival će se održati od 5. do 23. februara, a o programu i tome šta nas sve ove godine očekuje u centru grada govorili su:
– Maja Mišković, ispred organizatora, Color Media Communications
– Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a
Biljana Milošević, turistički vodič

Joland Korora najavila je ovom prilikom obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara, koje će se organizovati u okviru Festivala ljubavi, na Trgu slobode.

Biljana Milošević najavila je tematsku turu “Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada”, koja će biti organizovana 8. februara.

Maja Mišković najavila je celokupan program festivala, kao i da će na otvaranju, 5. februara nastupiti hor “Čarodne frulice” u 18 časova, nakon čega će biti pušteni baloni u obliku srca, a potom će na bini festivala nastupiti i bend “(NE)Normalni”.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Neke od njih su:  Tematska tura: Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, (08.02.); predstava “Ana Karenjina”, Novosadsko pozorište (08.02.); predstava “Laža i paralaža”, Srpsko narodno pozorište (13.02.); Romance Movie Marathon, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (14.02.); Koncert “Love actually”, Galerija Matice srpske, nastupa “Muzika srca” (15.02.).

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.