Početna Gradske teme Festival ljubavi: Tura kroz ljubavnu istoriju, Portret ljubavi u GMS, nastup dece...

Festival ljubavi: Tura kroz ljubavnu istoriju, Portret ljubavi u GMS, nastup dece iz Dnevnog boravka i Strahinja Janjić

Treći “Festival ljubavi” otvoren je 3. februara i trajaće do 24. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u gradu.

Juče je na Trgu slobode nastupio DJ Paun i DJ Stefano – NS Party Team.

Danas od 17h održaće se tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada.

Od 18h u Galeriji Matice srpske održaće se kustosko vođenje “Portret ljubavi“.

Od 18h na Trgu slobode nastupiće deca iz Dnevnog boravka Centra za socijalni rad, a od 19h Strahinja Janjić – akustična gitara.

Organizatori pozivaju Novosađane da se pridruže humanitarnoj akciji sakupljanja sredstava za klavijaturu koja će biti donirana Dnevnom borakvu za decu i omladinu Centra za socijalni rad koja će im omogućiti da nesmestano vežbaju i nastupaju.

Novosađani i turisti, svakog dana će imati priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Kao jedna od najvećih atrakcija prethodnih festivala, zid od cveća, krasi i ove godine Trg slobode. „Fuzetea Flower Wall“ biće ukrašen prirodnim cvećem, a na njemu na 30 svetskih jezika piše „ljubav“.

U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači će ponuditi različite proizvode i rukotvorine, a posetioci će moći da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko „ljubavnih vrata“, „Orbit Kissing Pointa“ i retro zida sa ramovima za slike.

Od večeras u okviru Festivala ljubavi očekuje vas i tržni centar BIG sa svojim brojnim iznenađenjima. Posetite štand od 18h i saznajte na koji način možete da osvojite kartice za šoping.

Koje ljubavne priče kriju umetnička dela posetioci će moći da otkriju tokom vođenih tura u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Maraton domaćih klasika, uz razgovore sa autorima, glumcima i njihovim potomcima, posetioci će moći da vide u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

U okviru festivala biće održana i besplatna turistička tura – ljubavna istorija Novog Sada.

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada. Festival će traje do 17. februara, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2019/ i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su: Fuzetea, Orbit, Zaječarsko pivo i Tržni centar BIG.