Početna Gradske teme Festival mentalnog zdravlja na Spensu

Festival mentalnog zdravlja na Spensu

Festival mentalnog zdravlja, u organizaciji Instituta za javno zdravlje Vojvodine, održaće se u ponedeljak 9. oktobra i u utorak 10. oktobra na prvom spratu Spensa.

Otvaranje Festivala je u ponedeljak u 17 časova.

Festival je nastao u okviru kampanje “Osloni se na mene sad ti” kojom Institut za javno zdravlje Vojvodine obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja. Na Festivalu učestvuje 45 partnerskih ustanova i organizacija, a sufinansiran je od strane Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Aktivnosti festivala su namenjene svim generacijama, od dece do starijih sugrađana. Na više od 40 štandova izlagači će pripremiti brojne kreativne i psihološke sadržaje, a posetioci će moći da pogledaju i četiri izložbe, učestvuju u “živoj knjizi”, prijave se za niz besplatnih psiholoških radionica i pogledaju pozorišnu predstavu studenata psihologije.

– Osnovna poruka kampanje i festivala je da se mentalno zdravlje tiče svih nas. Ono ne zavisi samo od pojedinca i ne može da se svede na odsustvo mentalnih poremećaja. Iz tog razloga, važno je da kroz udružene napore zajednice i razvijanje empatije, poverenja, humanih i solidarnih odnosa među ljudima stvaramo uslove za srećnije odnosno (mentalno) zdravije društvo – poručuju u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Prijavite se na događaj putem fejsbuk eventa, a pogledajte i čitav program ovog značajnog festivala ovde.

Festival traje od 17 do 20 časova. Ulaz je besplatan.

Izvor: 021
Foto: Promo