Početna Gradske teme Festival najboljih vina na Trgu slobode

Festival najboljih vina na Trgu slobode

Šesnaesto izdanje Intefesta, od četvrtka 13. juna do subote 15. juna, od 19 časova do ponoći, ponudiće posetiocima ne samo vrhunska vina, već i delikatese najvišeg kvaliteta, zanimljive radionice i raznovrstan muzičkih program.

Dolazak na Intefest najavilo je više od 100 vinarija sa svojim najboljim proizvodima. Posetioci festivala imaće priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo toga o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića, kako da uživaju u njemu uz odgovarajuću hranu…

Deo programa Interfesta su i delikatesi sa ovog područja, kao i muzički program koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija.

Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji.

Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Na programu Festivala su i brojne radionice o novim tehnološkim dostignućima u proizvodnji vina i uzgajanju vinove loze, o promenjivim odnosima na tržištu i ugostiteljstvu, o novonastalim kategorizacijama vina, kao i veoma značajnom marketingu i neiscrpnim turističkim potencijalima koje vino ima, a biće reči i o pozitivnim efektima vina na zdravlje ljudi.

Festival je zamišljen kao promocija vinske kulture ali i turističke ponude.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pexels