Početna Gradske teme Festival novih energija na Novom naselju – kreativne radionice za decu

Festival novih energija na Novom naselju – kreativne radionice za decu

0

Festival novih energija koji traje do kraja avgusta, ovog puta organizovao je radionice crtanja. Programi su usmereni na iskazivanje kreativnosti dece i mladih u oblastima koje su bitne za njihov razvoj.

Dečije igralište na Novom naselju je bogatije za jednu aktivnost – crtanje. Kako je bitno da se slobodno vreme ispuni kvalitetnim sadržajem, najbolje pokazuju posećenost i osmesi na dečijim licima na kreativnim radionicama.

U vreme modernzacije i brzog tempa života, ovaj festival na zabavan način povezuje decu i usmerava na igru, učenje i razvijanje talenata.

“Ovih dana, zajedno sa današnjim danom učestvovalo negde između 350 i 400 dece i možemo slobodno da kažemo kada je vreme adekvatno da bude minimum 50 dece u svim našim programima. Specifični smo po ljubavi i odnosu prema deci i pažnji i prostoru koji im poklanjamo da bi oni osetili da su važni”, kaže Tibor Lato, autor Festivala novih energija.

Narednih dana decu očekuju različite aktivnosti, kao što je takmičenje u preprekama, crtanje na zadatu temu, scenski nastup, modna revija, a ono što je karakteristično za Festival novih energija jeste zajedničko učešće roditelja i dece.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay