Početna Gradske teme Filozofski fakultet dobio televizijski studio

Filozofski fakultet dobio televizijski studio

Filozofski fakultet obeležava 63. rođendan, a tim povodom svečano je otvoren televizijski studio.

Studio će koristiti prvenstveno studenti novinarstva za praksu, ali i ostali studenti koji su povezani sa medijima. Dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš poručila je da je otvaranje studija značajno “ne samo za Odsek za medijske studije, nego za ceo fakultet i Univerzitet u Novom Sadu”.

Ona je navela da će studio koristiti i za pripremanje “tutorijala za predmete koji će se praviti i u virtuelnoj stvarnosti”.

Šef Odseka za medijske studije Dejan Pralica ukazao je da se na otvaranje televizijskog studija čekalo gotovo 14 godina.

– Radijski studio smo imali od početka našeg rada, a sada smo dočekali da imamo i televizijski studio. On će narednih meseci da se malo doteruje, ali je već sada u funkciji i može da se koristi u potpunosti. Predviđene su četiri montažne jedinice, gde će studenti moći da rade vežbe iz predmeta Osnovi audio-vizuelnog montiranja. Studio će nam svakako dati razne mogućnosti koje do sada nismo imali, a tiču se tehničkih aspekata – rekao je Pralica.

Radove i nabavku potrebne opreme finansirao je Filozofski fakultet, a delom i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Svoj 63. rođendan Filozofski fakultet obeležava nizom predavanja, ali i izložbama “Filozofski fakultet u 21. veku” i “Bogatstvo kultura i jezika – prevodi profesora Filozofskog fakulteta”

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay