Početna Gradske teme Firma iz SAD praviće auto-delove u Novom Sadu?

Firma iz SAD praviće auto-delove u Novom Sadu?

Gradska_kuca_u_Novom_Sadu
Američka kompanija uputila je pismo o namerama za otvaranje fabrike auto-delova u Novom Sadu.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je na adresu novosadske Gradske kuće stiglo pismo o namerama jedne kompanije iz SAD koja se i oficijalno obratila Gradu Novom Sadu i Vladi Srbije da želi da otvori proizvodne pogone u Novom Sadu.
Vučević je rekao “Tanjugu” da na zahtev te kompanije ne može u javnosti da otkriva njeno ime dok dogovor ne bude definitivno postignut, ali je rekao da se radi o kompaniji koja se bavi proizvodnjom u autoindustriji, odnosno proizvodnjom delova za automobile. “Ne pravim mistifikaciju, već jednostavno postoje neka pravila ponašanja koja kažu da se u fazi predugovaranja i pregovaranja imena kompanija ne spominju”, rekao je Vučević, podsetivši da je premijer Aleksandar Vučić pre nekoliko dana u jednom intervjuu rekao da se sa dve američke kompanije pregovara da dođu i investiraju u Novi Sad.
Upravo je jedna od te dve kompanije, po rečima Vučevića, poslala pismo o namerama, dok su predstavnici Grada Novog Sada na čelu sa njim, zajedno sa predstavnicima Kabineta premijera Vučića razgovarali sa onom drugom kompanijom koju je Vučić pominjao, te da je i ta kompanija vrlo blizu da donese istu odluku i otpočne proces dolaska u Novi Sad i otvaranja proizvodnih pogona.
“Postizanje dogovora sa tim kompanijama drastično bi popravilo situaciju u gradu jer se radi o nekoliko hiljada radnih mesta i to bi zaista bila revolucija u pozitivnom smislu za Novi Sad i našu privredu”, istakao je Vučević.
Autor:021

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here