Početna Gradske teme FK “Vojvodina” dobila spor protiv Dragoslava Vukovića

FK “Vojvodina” dobila spor protiv Dragoslava Vukovića

0

stadion Vojvodine iz vazduha - Copy

Novosadski klub saopštio da je dobio sudski spor protiv svog nekadašnjeg potpredsednika. “Pravda je pobedila”, velikim slovima poručio je Fudbalski klub “Vojvodina” na svom zvaničnom sajtu.

Novosađani su saopštili da su dobili sudski spor protiv kompanije “Vuković 1967” DOO, da njihov račun više nije u blokadi i da su ukinute menice koje je nedavno aktivirala firma u vlasništvu bivšeg potpredsednika “lala” Dragoslava Vukovića.

Podsetimo, firma ‘Vuković 1967’ DOO je ovog meseca protivpravno prisvojila 525.000 evra sa tekućeg računa FK Vojvodina i ujedno blokirala klupski račun na preko 300 miliona dinara – objavila je Vojvodina.

Sa “Karađorđa” je poslat apel navedenoj kompaniji da u najkraćem roku vrati prisvojeni novac, za koji u “Vojvodini” još jednom ističu da je protivpravno “skinut” sa klupskom računa. Istovremeno, “lale” opominju da će u suprotnoom pokrenuti novu tužbu protiv kompanije “Vuković 1967” DOO, zbog izgubljene dobiti.

Fudbalski klub ‘Vojvodina’ podseća javnost da je od učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope ove sezone, naš klub od UEFA zaradio ukupno 860.000 evra, kao i dodatnih 100.000 evra na osnovu prodaje TV prava. Nažalost, jedan korak nam je nedostajao da plasmanom u Ligu Evrope mnogo brže nego što se očekivalo izvršimo potpunu finansijsku stabilizaciju kluba, koji je pre samo dve godine, kada je u njemu boravio gospodin Dragoslav Vuković kao potpredsednik kluba, bio u dugu od oko 7,5 miliona evra – saopštila je FK “Vojvodina”.

Klub je poručio i da zbog puštanja ove menice igrači i Radna zajednica nisu na vreme dobili isplatu zarada i da to utiče na atmosferu, kao i da onemogućava ekipu da bude fokusirana isključivo na teren.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications