Početna Gradske teme Formiran Pokrajinski štab za vanredne situacije, na čelu Igor Mirović

Formiran Pokrajinski štab za vanredne situacije, na čelu Igor Mirović

0

Pokrajinska vlada je danas donela Odluku o obrazovanju Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, na čijem čelu je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Štab se obrazuje za praćenje aktivnosti i koordinaciju i rukovođenje u vanrednim situacijama za teritoriju AP Vojvodine.

Na sednici je doneto rešenje da se Opštini Novi Bečej usmeri 44,6 miliona dinara za opremanje kompleksa dvorca “Heterlendi” u Bočaru.

Gerontološkom centru Zrenjanin data je saglasnost za radove na rekonstrukciji kuhinje u objektu Centra. Vrednost radova je 15 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz pokrajinskog budžeta.

Doneti su zaključci da se u javnu svojinu pribavi ultrazvučni kolor dopler aparat za potrebe Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Кovin” i Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima. Ukupna vrednost aparata je osam miliona dinara. Za potrebe Opšte bolnice Sremska Mitrovica pribavlja se RTG cev za rendgen aparat u vrednosti od 3,1 milion dinara.

Opštini Bela Crkva usmereno je 16,6 miliona dinara za završetak izgradnje školske fiskulturne sale i rekonstruikciju male sale u Beloj Crkvi.

Osnovnim školama “Čeh Кarolj” u Adi i “Stančić Milan Uča” u mestu Кumane usmereno je ukupno 9,8 miliona dinara za rekonstrukciju centralnog grejanja i ugradnju gasa. Ukupno 10,3 miliona dinara obezbeđeno je za opremanje učionice u OŠ “Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, rekonstrukciju krova u OŠ “Miloš Crnjanski”u Novom Sadu i za radove na dogradnji školske zgrade u OŠ “Nebojša Jerković” u Buđanovcima.

Na sednici je za vršioca dužnosti direktora Gerontološkog centra u Кikindi imenovan Nemanja Radin, dok je Milijana Stjepić imenovana za vršioca dužnosti direktora Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju.

Izvor: NSU
Foto: CMC