Početna Gradske teme Formiran Privredni savet Novog Sada

Formiran Privredni savet Novog Sada

privredni-savet-wide-jpg_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konstitutivnoj sednici Privrednog saveta Grada Novog Sada koja je održana u Gradskoj kući.

Privredni savet ima predsednika, zamenika predsednika, sekretara i članove, a sačinjen je od predstavnika privrede, Univerziteta u Novom Sadu i Nacionalne službe za zapošljavanje. Uloga članova Saveta je da svojim idejama i iskustvima utiču na stvaranje poboljšanje ekonomskih prilika i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta u Gradu.

U privredni savet Grada Novog Sada za predsednika je imenovana Biljana Pandovska iz “Delphi packard d.o.o”, za zamenika predsednika prof. dr Dragan Popović iz “Schneider Electric DMS NS d.o.o”, a za sekretara šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski.

Takođe su imenovani članovi Privrednog saveta, a to su prof. dr Jan Turan (Institut za ratarstvo i povrtarstvo), Vesna Vučurević (Univerexport d.o.o), Snežana Petrović (Lafarge BFC d.o.o), Slobodan Vasilić (Neoplanta a.d), Bojan Matijević (IM Matijević d.o.o), Vojislav Gajić (Aleksandar gradnja d.o.o), Aleksandar Galić (Galens d.o.o), Goran Popović (Heineken Srbija d.o.o), Vladimir Lukić (Erste bank a.d), Slobodan Terzić (Vojvođanska banka a.d), Nemanja Milenković (Exit festival & brends d.o.o), prof. dr Saša Orlović (Univerzitet u Novom Sadu), Tatjana Vidović (Nacionalna služba za zapošljavanje), Nikola Lovrić (Novosadski sajam a.d), Branko Radaković (NIS sa p.o) Dušan Bajatović (JP Srbijagas), Đorđe Širadović (Auto Čačak komerc d.o.o), Petar Radišić (Energotehnika – Južna Bačka Novi Sad) i Pavel Larionov (Lear Corporation d.o.o). Oni, kao predstavnici najuspešnijih kompanija koje već dugi niz godina posluju u Novom Sadu, imaju dragoceno iskustvo u praksi koje je veoma značajno za unapređenje poslovnog ambijenta i dalji ekonomski razvoj Grada.

Na sednici je dogovoreno da se aktivno krene u realizaciju strateških ciljeva privrednog razvoja grada koji su sadržani u Strategiji održivog razvoja Grada Novog Sada.

Autor: RTV
Foto: Grad Novi Sad