Početna Gradske teme FOTO: Objavljeno kako bi Almaški kraj trebalo da izgleda nakon rekonstrukcije

FOTO: Objavljeno kako bi Almaški kraj trebalo da izgleda nakon rekonstrukcije

0

Obnova Almaškog kraja trebalo bi da počne sledećeg proleća, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je objavio kako bi ova kulturno-istorijska celina mogla da izgleda nakon radova.

“Na proleće će, uz saradnju Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, započeti jedan od najznačajnijih projekata u novosadskoj istoriji – potpuna rekonstrukcija i revitalizacija Almaškog kraja. Ekskluzivno objavljujem skice iz projekta koji predviđa rekonstrukciju 600 kuća, uz potpuno novu infrastrukturu u dvadesetak ulica u bloku između Kosovske, Almaške, Pašićeve i Temerinske ulice”, napisao je Mirović na Instagramu.

Podsetimo da je projekat rekonstrukcije Almaškog kraja nedavno predstavljen javnosti.

Projekat je podeljen u više faza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

Prva faza podrazumeva jugoistočni deo prostorno kulturno-istorijske celine i obuhvata ulice Zlatne grede, Skerlićevu, Milovana Vidakovića, deo ulica Save Vukovića, Đorđa Jovanovića i Nikole Pašića, kao i trg kod ulica Zlatne grede i Skerlićeve.

Druga faza obuhvata centralni i severoistočni deo Almaškog kraja i čine je delovi ulica Save Vukovića, Svetosavske, Milana Rakića, Đorđa Rajkovića sa trgom ispred Kulturne stanice “Svilara”, kao i ulice Koste Hadži mlađeg, Zemljane ćuprije, Lađarske i Marka Nešića. Početak prve faze radova je planiran za kraj 2022. godine, dok će se najveći deo radova izvoditi tokom 2023. godine.

U izradu projekta urbanističko-arhitektonskog uređenja Almaškog kraja uloženo je skoro 100 miliona dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Instagram