Početna Gradske teme Fruškogorski maraton menja trasu linije 74

Fruškogorski maraton menja trasu linije 74

0

Fruškogorski maraton, 43. po redu, održaće se u subotu, 19. septembra.

Zbog epidemiološke situacije maraton se održava u nešto izmenjenom izdanju.

Neće biti organizovanog masovnog učešća na Fun stazama (staze koje su kraće od 42 kilometra).

Maraton će se održati samo na sledećim stazama:

– Veliki zapadni maraton (85 km)
– Srednji zapadni maraton (57 km)
– Mali istočni ekstremni maraton (42km)
– Pripravnički mini maraton (10 km)

Neće se održati Ultra ekstremni maraton (134 km) i Ultra maraton (107 km).

Prilikom preuzimanja startnog paketa, obavezno je:

– Dostaviti kopiju Potvrde o utvrđenoj zdravstvenoj sposobnosti (ne stariju od šest meseci) ili važeću Takmičarsku knjižicu PSS, overenu od strane zdravstvenog radnika sa važećom licencom;.

– Da svaki učesnik potpiše pisanu Izjavu da u periodu od 10 dana od dana davanja Izjave, nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđen Covid-19.

– Na start bilo koje od četiri trke, neće se moći pristupiti bez zaštitne maske (u sklopu startnog paketa svaki učesnik će dobit medicinsku zaštitnu masku);

– Učesnicima trke će se na startu meriti temperatura, a ukoliko neko od takmičara bude imao povišenu telesnu temperaturu, neće mu biti dozvoljeno učešće;

– Na startu trke, učesnici će startovati u manjim grupama i u kraćim vremenskim intervalima, dok će na startu i cilju trka biti obavezno držanje distance od minimalno dva metra;

– Zadržavanje na merno/okrepnim stanicama biće svedeno na što manju moguću meru;

– Na cilju trke će biti postavljen tunel za dezinfekciju (kroz koji je svaki učesnik obavezan da prođe). Nakon toga će mu biti dodeljena medalja.

Izmena trasa autobusa GSP-a

Za vreme trajanja Fruškogorskog maratona, u subotu u periodu od 7 do 23 časa, biće izmenjena trasa linije 74 autobusa GSP-a.

Izmenjen režim saobraćanja na trasi autobuske linije broj 74 se skraćuje tako da će autobus okrenuti u ulici Fruškogorski put, na raskrsnici sa Majdanskom ulicom (kod “Budžaka”).

Izvor: 021
Foto: Pixabay