Početna Gradske teme Fudbalski centar “Vujadin Boškov” u Veterniku dobija teren sa veštačkom travom

Fudbalski centar “Vujadin Boškov” u Veterniku dobija teren sa veštačkom travom

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, potpisali su Ugovor o finansiranju programa ‘‘Opremanje fudbalskog terena pri fudbalskom centru ”Vujadin Boškov” u Veterniku”. Pokrajinski sekretarijat finansiraće taj Program sa 45 miliona dinara.

“Zahvaljujem se Pokrajinskoj vladi na podršci u oblasti sporta i čestitam FK ”Vojvodina” na investiciji koju ćemo zajedno sprovesti, a čiji je Pokrajina finansijer. Prvi put FK ”Vojvodina” imaće pravi, kvalitetan teren, ogradu, javnu rasvetu, reflektore, odnosno najbolje uslove za treniranje i za prvotimce i za najmlađe selekcije. Sport je najbolji proces socijalizacije, a mnogo toga se vrti oko fudbala. Fudbalski centar ”Vujadin Boškov” je zaslužio da ima terene kao u Holandiji. Ovaj projekat je još jedna kockica u zajedničkom mozaiku Pokrajine i Grada, a mnogo toga nas u budućnosti očekuje, jer nam je cilj da razvijamo ovaj deo Srbije. Kao Grad uređujemo Pozorišni trg, od Uspenske crkve do Gradske kuće, a Pokrajina sređuje Srpsko narodno pozorište koje će zablistati novim sjajem”, naglasio je Vučević.

Prema rečima Igora Mirovića, do kraja godine biće završen najsavremeniji teren, a time će se doprineti stvaranju generacija novih sportskih asova.

“FK ”Vojvodina” ima dugu tradiciju, osnovana je 1914. godine, a mi kao Novosađani imamo obavezu da taj klub pomognemo. Pre dve godine smo obnovili fudbalski teren u Subotici, tokom ove i naredne završavamo teren i stadion u Zrenjaninu, a do kraja 2021. ćemo pomoći komunalno uređenje novog sportskog kompleksa u Bačkoj Topoli, koji se gradi privatnim sredstvima i sredstvima mađarske Vlade”, izjavio je Mirović.

Predsednik FK ”Vojvodina” Dragoljub Samardžić zahvalio se rukovodstvu Grada i Pokrajine na tome što prepoznaju potrebe kluba.

“Izgradnjom terena sa veštačkom travom produžićemo aktivnosti na mnogo više sati, što nam je preko potrebno. Osim prvotimaca, taj teren će koristiti omladinci koji traže svoj prostor. Oni vredno rade i nadaju sa da će jednog dana postići vrhunske rezultate, ali najvažnije je što će postati zdravi i dobri ljudi, fizički i mentalno spremni za život”, zaključio je Samardžić.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay