Početna Gradske teme Gala veče u Kini posvećeno Serbia Fashion Weeku

Gala veče u Kini posvećeno Serbia Fashion Weeku

0

unnamed (12)

Ovog meseca sklopljena je saradnja između Ningbo Fashion Week i sajma IFFAIR i Serbia Fashion Weeka. Domaćini iz Kine u čast Serbia Fashion Weeka organizovali su za našu delegaciju specijalno gala veče, kao i dan posvećen našoj manifestaciji – Serbia Fashion Weeku, 24. oktobra.

Nacionalna Komora za Modu Srbije uspostavila je međunarodnu saradnju sa uvaženim partnerima iz ove organizacije koji su omogućili da se srpska nedelja mode predstavi i na kineskom tržištu. Predsednica Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat navodi:

– Ukazana nam je velika čast da kao manifestacija od izuzetnog značaja za grad Novi Sad predstavimo Srbiju i njena dostignuća na polju modne industrije na izložbenom sajmu najviše klase u Narodnoj Republici Kini, na manifestaciji IFFAIR & Ningbo Fashion Week.

unnamed (13)

Ningbo Fashion Week i IFFAIR je sajam na koji dolazi preko 80 hiljada posetilaca. Serbia Fashion Week, kao festival od izuzetnog značaja za razvoj grada Novog Sada imaće svoj dan 24. oktobra, kada će se u Kini predstaviti četiri dizajnera koje šalje Serbia Fashion Week, a to su Lazar Ilić, Milica Tričković, Eymeric Francois i Andrea Lazzari. Na prestižnom sajmu mode IFFAIR, na 10 štandova biće prikazani i najugledniji proizvođači odeće iz Srbije.

IFFAIR održava se u Ningbou, od 22. do 25. oktobra na kojem će biti izložene muške, ženske i dečije kolekcije, kao i kožna galanterija, materijali i tkanine. Na prethodnom Sajmu ostvareno je 16 030 kupovina.

unnamed (14)

Nacionalna Komora za Modu Srbije, zvanični predstavnik naše zemlje u EU – European Fashion Council, organizator je Serbia Fashion Weeka, dugoročnog, razvojnog projekta, čiji je strateški cilj kreiranje ekonomskog razvoja u oblasti modne i tekstilne industrije Srbije, a u skladu sa pripremama Srbije za integraciju u Evropsku Uniju. Zahvaljujući kvalitetnim međunarodnim partnerstvima, Nacionalna nedelja mode privlači pažnju celog sveta i aktivno utiče na podizanje imidža zemlje, ne samo kao modnog centra, već kao važne kulturne i turističke destinacije.

S druge strane, Serbia Fashion Week omogućava srpskim dizajnerima da svoje kolekcije predstave u inostranstvu, te je takoZvonko Marković imao priliku da učestvuje na Nedelji visoke mode u Parizu, Danijela Božić u Sankt Peterburgu, Mladen Milivojević Baron bio je na Nedelji mode Malta, kao i na Baku Fashion Weeku, dok su Boško Jakovljević i Vasilije Kovačev trenutno u Atini, gde 23. oktobra predstavljaju svoje kolekcije.

unnamed (15)

Već od 9. novembra očekuje nas početak Serbia Fashion Weeka, čiji će glavni program biti smešten u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma i tokom koje ćemo imati priliku da pogledamo nove modele za sezonu jesen/zima koje nam donosi preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i Evrope. Od 9. do 16. novembra, uživaćemo i u drugim segmentima mode i dizajna – u Design Weeku, edukativnim konferencijama, show roomu i mnogim drugim.

Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com.

Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek.

Autor: nshronika.rs