Početna Gradske teme Gastronomsko-muzički doživljaj 31. decembra na Trgu republike

Gastronomsko-muzički doživljaj 31. decembra na Trgu republike

U nedelju 31. decembra, Trg republike pored Riblje pijace biće pretvoren u mesto za dnevnu zabavu pred novogodišnju noć.

Posetioce očekuje bogata gastronomska ponuda lokalnih ugostitelja, kao i svirke nekoliko ovdašnjih bendova. Program počinje u 12 časova.

Sastav “Gift” publici će predstaviti svoj britanski rokenrol zvuk, “JeuNS” će doneti tonove afro-popa, dok će jazz-teatar, fusion, rock i eksperimental predstaviti “Čičini čvorci”. DJ Dirty će zagrejati posetioce uz najprepoznatljivije šlagere, a bend “Street meat” će na gitari i violončelu predstaviti hitove klasične muzike i hitove domaćeg roka u svom originalnom stilu.

Inače, dnevni program je sem kod Riblje pijace organizovan i u Dunavskom parku i to za najmlađe kao dečiji doček Nove godine.

U 11 časova program će otvoriti plesni studio “Dance revolution”, potom će uslediti mjuzikl kreativnog studija “Čarolija”, a nakon toga nastupa novosadski dečiji hor “Zvončići”. Interaktivni koncert “Avanture leteće gitare” Branimira Rosića napraviće uvod za dolazak Deda Mraza koji će se, u organizaciji dramskog kluba “Teatrilo”, obratiti deci, nakon čega će uslediti crtanje po specijalno napravljenoj statui za ovu priliku i mnoga iznenađenja.

Nakon navedenih dnevnih programa, na glavnom novosadskom trgu će za doček nastupiti “Plavi orkestar”, Darko Rundek i S.A.R.S, dok će u “Studiju M” uživati ljubitelji tehno i rep muzike uz više od 10 domaćih, regionalnih i inostranih izvođača među kojima su John Acquaviva, Krešo Bengalka, Kristijan Molnar, Yeah Left, Rasheed, Aleksandra Duende i drugi. Kako je “Studio M” jedina lokacija sa ograničenim kapacitetom, jedini je događaj u sklopu dočeka Nove godine za koji će se ulaz naplaćivati.

Organizator predstojeće novogodišnje proslave u Novom Sadu koja će se odigrati na četiri lokacije uz više od 50 izvođača je Fondacija Novi Sad 2021.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay