Početna Gradske teme Glavni kandidat za direktora RTV-a Jakša Šćekić

Glavni kandidat za direktora RTV-a Jakša Šćekić

rtv_660x330

Za mesto novog programskog direktora Radio-televizije Vojvodine, kao glavni kandidat, sve češće se pominje Jakša Šćekić, novinar agencije Rojters.

On je za “Danas” rekao da bi o tome trebalo da odluče neki drugi ljudi, ali nije negirao svoju želju da na tom mestu nasledi smenjenog Slobodana Arežinu.

– To je pitanje za ljude koji biraju te pozicije. Moja životna želja je da svoju karijeru završim na nekom od domaćih javnih servisa – istakao je Šćekić.

– Mislim da moje znanje i iskustvo mogu da budu od neke koristi. Ja sam programski čovek i razumem se u to, moje iskustvo je programsko – dodao je on.

Radio-televizija Vojvodine objavila je javne konkurse za imenovanje generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika tog medija. Prema konkursima, objavljenim u dnevnom listu “Danas”, “Dnevnik”, “Mađar So” i na veb stranici RTV-a, rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa za poziciju direktora, dok je rok za podnošenje prijava za glavnog i odgovornog urednika 15 dana.

Kandidati za generalnog direktora RTV-a, pored dokaza o ispunjavanju uslova, treba da podnesu i program rada i upravljanja RTV-om za mandatni period od pet godina, koliko traje ta funkcija. RTV je takođe objavio konkurs i za programskog direktora.

Izvor: Danas
Foto: RTV/Logo