Početna Gradske teme Gojković: Skoro svi kapaciteti KCV-a stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente

Gojković: Skoro svi kapaciteti KCV-a stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente

0

– U poslednje tri, četri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih virusom korona u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune – kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je rekao da su “upozoravali građane da moraju striktno da se pridržavaju mera da ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo”.

– Ne vidimo još tendenciju pada broja novoobolelih. Zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i Vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijente – rekao je Gojković.

Naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, na zaposlene, na sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva.

– Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već upitni i radovi svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo se jednostavno pridržavli onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci – rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.

Izvor: 021
Foto: USIJANJE – Youtube/printscreen