Početna Gradske teme Goranski eko kamp “Cvetoljub” startuje sutra, a “Buboljub” u petak

Goranski eko kamp “Cvetoljub” startuje sutra, a “Buboljub” u petak

0

Goranski eko kampovi „Cvetoljub“ i „Buboljub“, za decu uzrasta od 9 do 12 godina, biće održani u Sremskim Karlovcima tokom jula meseca u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

– Sa našim cvetoljubima ćemo se družiti i provesti četiri dana puna avanture od 5. do 8. jula, dok smo sa buboljubima u avanturi od 8. do 11. jula – navode organizatori.

Mališani koji se budu opredelili da budu deo Eko kampa „Cvetoljub“ postaće pravi eksperti za izradu herbarijuma, za lekovite i jestive biljke i za uređenje jednog cvetoljupskog špajza u prirodi.

– Iznenađenja će biti mnogo, uživanja još više, druženja i zabave do neba na našem kampu. Novi drugari i drugarice, nove veštine, nova znanja, mnogo osmeha i provoda u prirodi je ono što možete da doživite u ovoj letnjoj avanturi. Kamp „Cvetoljub“ je izuzetna prilika za upoznavanje sa prirodom, druženje, kreativan i aktivan boravak u prirodi. Dani na kampu su ispunjeni interkativnim i edukativnim radionicama, uz brojne posete prirodi i aktivnosti na otvorenom, a večeri su rezevisane za druženje i zabavu – kažu u Pokretu gorana Novog Sada.

Kamp „Buboljub“ donosi odgovore na pitanja: Koja je to milionska grupa bića? Entomologija – kakva je to nauka? Šta je to kečer? Kako se rađa leptir? Kako da odgajimo svog leptira? Zašto svitac svetli? Kako se pravi insektarijum? Gde sve žive insekti? Zašto su važni za svet oko nas? Zašto su pčele važne za čovečanstvo?

– Buboljubi će se sjajno provesti, istraživati, steći nove veštine i iskustva, nove drugare i drugarice – ističu organizatori i dodaju da su u planu još dva kampa tokom avgusta, „Pticoljub“ i „Drvoljub“.

Kampove vode stručni saradnici Pokreta gorana iz različitih oblasti biologije i ekologije, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta, a sa decom će sve vreme biti kamp lideri.

Detaljnije o Goranskim eko kampovima možete pročitati OVDE.

Izvor: novisad.com
Foto: Pokret gorana Novog Sada