Početna Gradske teme Grad i Pokrajina zajednički ulažu u realizaciju projekta

Grad i Pokrajina zajednički ulažu u realizaciju projekta

0

2

Pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas protokol o zajedničkom ulaganju u niz projekata u vojvođanskoj prestonici.

Oni su se obavezali da u odnosu od 50/50 odsto, osim ukoliko se to drugačije ne odredi za neki projekat, ulože sredstva u izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uređenje Univerzitetskog kampusa, proširenje Sentandrejskog puta i popravku postojećeg i gradnju dodatnog mosta na ovoj saobraćajnici preko kanala DTD, novu zgradu RTV-a i druge projekte.

Ovom prilikom Mirović je rekao da Pokrajina sa Gradom od proletos, kada je promenjena vlast, radi na tome da se aktiviraju sredstva koje je Srbija još pre deset godina dobila za uređenje kliničkih centara, a tu spada i Klinički centar Vojvodine. On je pojasnio da je završen projekat uređenja bloka B i C, koji su neposredno povezani sa blokom A koji već nekoliko godina služi kao Urgentni centar, pa se sada čeka da Novosadska uprava za urbanizam izda građevinsku dozvolu kako bi se dalje obratili republičkim vlastima.

Gradonačelnik i pokrajinski premijer gradnju i završetak Kliničkog centra Vojvodine, odnosno uređenje konstrukcije koja stoji nezavršena skoro tri decenije, vide kao jedan od prioriteta u narednom periodu.

Prilikom potpisivanja sporazuma, najavljeno je i da će Novi Sad i Vojvodina nastaviti zajednički da rade na realizaciji projekata i nakon 2017. godine, ističući da tu ima i investicija koje su ne samo od lokalnog, već i od pokrajinskog i republičkog značaja.

Autor: 021.rs