Početna Gradske teme Grad nabavlja 150 novih klupa i 320 korpi za otpatke

Grad nabavlja 150 novih klupa i 320 korpi za otpatke

Novosadska uprava je raspisala tender za kupovinu klupa i korpi za otpatke, koje će koštati oko 500 evra po komadu.

Naime, u javnoj nabavci se navodi da se kupuje 150 klupa za parkove i 320 korpi za otpatke, kao i još 50 korpi za izmet kućnih ljubimaca.

Procenjena vrednost cele javne nabavke je 33.333.333 dinara, što znači da će po komadu, kada se saberu sve klupe i korpe, svaka stavka koštati oko 64.000 dinara. Naravno u ovu cenu ulazi i ugradnja, s tim da se na tender može javiti i firma sa nižom cenom od procenjene, pa će pojedinačno klupa i korpa verovatno koštati manje od ovih oko 500 evra.

Pomenimo i da se u tenderskoj dokumentaciji ne pojavljuju nacrti klupa i kanti koje se kupuju, mada je ranija praksa bila da Uprava za građevinsko zemljište i investicije priloži i crteže, kako bi grad dobio mobilijar sličan onome koji već postoji i samim tim imao unificirane klupe, korpe i drugo.

Kažimo i da se u tenderskoj dokumentaciji traži isporučilac koji je protekle tri godine imao bar jedan ovakav tender od 10 miliona dinara i ukupno za taj period ugradio klupe i korpe u vrednosti od 30 miliona dinara. U dokumentaciji se traži i da ponuđač ima mašinskog inženjera, dva zavarivača, bravara i druge zanatlije, kao i devet posebno navedenih mašina.

Izvor: 021
Foto: Pexels